De Jong Sports behaalt 20 podiumplaatsen op EK Nunchaku

Gepubliceerd op 5 september 2022 om 20:53

Korte en simpele berichten zijn de beste manier om je bezoekers op de hoogte te houden. Spannende inleidende paragraaf en een korte, informatieve inhoud zullen ervoor zorgen dat je lezers zullen blijven komen voor meer nieuws.

Team De Jong Sports

Nunchaku do
De Jong Sports behaald 20 podium plaatsen op EK Nunchaku


Op 6 juni jl. werden er in Sittard de Europese kampioenschappen Nunchaku Do gehouden, in een deelnemers veld van 150 deelnemers wist het team van De Jong Sports o.l.v. leraar Rene de Jong maar liefs 20 prijzen te winnen
Na een dag sportieve strijd tegen deelnemers uit o.a. België, Frankrijk, Noorwegen, Polen, Finland en Nederland werd een jaar flink trainen beloond met 20 plaatsen op het ereschavot: zeven keer goud, acht keer zilver en vijf keer brons.
Je kon je inschrijven op vier onderdelen namelijk Kumite, Kata en Freestyle. En de Open kumite klasse
Jeugd kumite (Sparren) – 1m45
Het eerste Goud voor de Jong Sports werd binnen gehaald door Jim Cable teamgenoot Daan Bartels werd knap tweede, een super prestatie van deze kleine toppers.

Jeugd kumite (Sparren) – 1m55
Duncan Beljaards behaalde het Brons in deze klasse hij miste net een paar punten om in de finale te komen maar een prima prestatie van Duncan.

Jeugd kumite (Sparren) – 1m65
In deze klasse won Michiel de Ruiter zilver in de finale kwam hij net iets tekort.

Senioren kumite (Sparren) – 1m75
In deze klasse werd Jeremy Hayer uit Nieuw Vennep derde een hele mooie prestatie want dit is een hele zware poule.

Jeugd kumite dames(Sparren) – 1m65
Marissa de Jong uit Beinsdorp won overtuigend al haar partijen en pakte hiermee haar eerste Goud in de finale won zij met overmacht de partij het werd 5-0

Senioren kumite (Sparren) – 1m85
Dit was een zeer mooie finale tussen Huub Kolkman en de Venneper Daniël Schoon na een zinderende partij werd Huub kampioen maar een geweldige partij van Daniël die hiermee zijn eerste Zilveren medaille won.

Senioren kumite (Sparren) + 1m85
De topper Melvin La Pair draaide een prima toernooi de ene na de andere partij werd gewonnen ook in de finale was hij niet te stoppen en werd overtuigend Europees kampioen.

Open klasse kumite-1.65
In de open klasse bij de junioren won Adam Reed knap het Brons.

Open klasse kumite +1.65
In de open klasse bij de senioren behaalde Safouane Boukachar uit Nieuw Vennep Zilver.
Safouane draaide een goed toernooi.

Senioren kumite (Sparren) 35+
In de laatste finale in de kumite klasse moest leraar René de Jong zelf aan de bak na jaren niet meer actief te hebben meegedaan wilde hij nog 1x proberen om de Europese titel te winnen de Nederlandse en Wereld titel heeft hij al en nu komt daar dus de Europese titel bij want hij wist de finale te winnen.

Kata Junioren heren
Bij het onderdeel kata behaalde Ricardo de Jong zijn eerste goud hij kreeg zelf een negen als eindcijfer wat heel erg hoog is, zowel in de voorronden als in de finale maakt Ricardo geen 1 fout teamgenoot Luca Laponder werd derde.

Kata Dames
Bij het onderdeel kata behaalde Marissa de Jong haar tweede Goud in de finale liep zei twee mooie kata’s wat haar de titel opleverde.

Kata Masters
Daniël Schoon won hier zijn tweede zilver een mooie prestatie in een sterk deelnemers veld.

Freestyle junioren
Op dit onderdeel won Ricardo de Jong zijn tweede Goud met een perfecte oefening wist hij weer teamgenoot Luca Laponder te verslaan. Hij kreeg een daverend applaus van het publiek.

Freestyle senioren
Daniël Schoon wist met een prachtige oefening het derde zilver binnen te halen een prima dag voor Daniël die telkens dicht bij het Goud was.

Fam de Jong heeft een unieke prestatie neergezet om bij elkaar 5x Goud te winnen.
Broer en zus beide 2x Goud en vader 1x Goud

Een super prestatie van het team uit Nieuw Voor informatie over deze sport kijk op de site www.dejongsports.nl
Mailen kan ook de.jong.rene@hetnet.nl

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.