De Jong Sports wint 7 x Goud op ONK Nunchaku 2016

Gepubliceerd op 24 januari 2023 om 16:51

De Jong Sports wint 7 x Goud op ONK Nunchaku

In Breukelen werden op 12 maart de Open Nederlandse Nunchaku Do kampioenschappen gehouden.

Na een dag sportieve strijd tegen deelnemers uit België, Zwitserland, Engeland, en Nederland werd een jaar flink trainen beloond met 17 plaatsen op het ereschavot: zeven keer Goud, 4 keer Zilver en vijf keer Brons. Ook werd de John Hanen stijlprijs gewonnen door een lid van de school uit Nieuw-Vennep.

Beinsdorpers Ricardo en Marissa de Jong wonnen beide twee x Goud.

Leraar René de Jong is dan zeer trots op zijn team.

Kumite (sparren)

De opkomst bij elke finale partij werd begeleid met een goede beat muziek, en dat is al een ware sensatie voor elke finalist en natuurlijk ook voor het publiek.

-1m45 In deze lengte klasse behaalde Jim Cable de finale in een spannende partij wist Jim net niet te winnen maar een prachtige zilveren plaats voor de jonge Jim.

-1m55 Ook in deze klasse ging de finale tussen de vechters van De Jong Sports Morgan van Rheenen en Sita Waterbeek maakte er een spannende finale van uiteindelijk won Morgan het Goud en Sita het zilver.

-1m65 In deze klasse won Dion Waterbeek het brons, dit was Dion zijn eerste grote toernooi en gelijk al een prachtige prestatie.

-1m65 Dames In deze klasse won Marissa de Jong verrassend het goud na een goede voorbereiding en een goede coaching van haar broer Ricardo de Jong wist ze haar rivale uit Beverwijk te verslaan.

-1m75 Na een dag van heel veel wedstrijden behaalde Sjoerd Leinberger knap de finale, helaas kwam Sjoerd net 1 puntje tekort maar ging naar huis met het zilver teamgenoot Luca Laponder won het brons.

-1m85 De sensatie van de dag gebeurde in deze finale Safouane Boukachar uit Nieuw Vennep kwam uit tegen Huub Kolkman uit Apeldoorn Huub is al meer dan 8 jaar onverslaanbaar maar dit keer won Safouane, na een zinderende partij was het 6-5 voor de vechter van de Jong Sports, echt grote klasse.

+1m85 In de langste klasse won Ricardo de Jong het goud Ricardo had een top dag met een zeer hoog niveau werd hij overtuigend de grote kampioen.

Kata (vastgestelde oefening )

Bij de junioren kata won Sjoerd leinberger het Brons, Jeroen Mense uit Hillegom het Zilver maar de kampioen werd Luca Laponder alle drie toppers van de Jong Sports.

Marissa de Jong deed dit keer met de heren zij heeft een dusdanig niveau dat ze dat aan kan en met een perfecte kata won zij het Goud, zij liet dus een veld met heren achter zich een top prestatie.

Bij de zwarte band kata behaalde Ricardo de Jong een mooie derde plaats, dit was de eerste keer dat Ricardo meedeed op dit onderdeel we kunnen hier nog veel van verwachten in de toekomst.

Freestyle junioren (oefening op muziek)

Luca laponder won hier zijn tweede Goud met een mooie oefening.

Freestyle Senioren.

Het hoogte punt van de dag was de Freestyle van Ricardo de Jong met de hoogste score ooit gegeven op een toernooi 9.0-9.0-9.2-8.7 won hij zijn tweede Gouden medaille. Dit werd dan ook gewaardeerd met een luid applaus.