De Jong Sports behaald 20 podium plaatsen in Breukelen 2016

Gepubliceerd op 24 januari 2023 om 17:06

Ricardo de Jong wint overall beker in Breukelen.

 

Sportschool De Jong Sports uit Nieuw-Vennep heeft op 8 oktober heel veel prijzen gewonnen tijdens de 29e open Breukelse Nunchaku Do kampioenschappen.

Het team van Rene de Jong wist maar liefs 20 prijzen te winnen.

Met een zeer sterk team vertrokken zij naar Breukelen.

De inzet voor dit toernooi is de grote overall beker, de deelnemer met de meeste punten van de dag verdeelt over drie onderdelen mag de beker een jaar mee naar huis nemen.

De 16 jarige Ricardo de Jong uit Beinsdorp won de Overall beker voor het vijfde jaar op rij.

In totaal won Sportschool De Jong Sports 6x Goud, 6x Zilver, 7x Brons en de Overall beker voor de senioren

 

Kumite (sparren)

Lengteklasse-1m55  De dag begon goed voor het team van René de Jong, Jim Cable won Zilver en teamgenoot Daan Bartels werd knap derde, dit in een zeer sterk deelnemers veld.

 

klasse-1m65  De eerste titel voor het team ging naar Sita Waterbeek, een uitstekende prestatie haar broer Dion werd heel knap derde.

In de B klasse werd Rafiq Sala uit Beinsdorp kampioen

 

Dames klasse –1m65 Marissa de Jong uit Beinsdorp werd kampioen in deze klasse.

Zij wist al haar partijen overtuigend te winnen.

 

Senioren -1m75  Zilver was er voor Bart Draaisma teamgenoot Sjoerd Leinberger werd derde. In de B klasse werd Michiel de Ruiter derde

 

Senioren -1m85  In daze klasse werd Luca Laponder derde na een zwaar bevochten toernooi een knappe prestatie.

 

De langste lengte klasse + 1m85 werd ook overtuigend gewonnen door De Jong Sports Ricardo de Jong werd kampioen, hij won al zijn partijen en pakte hiermee zijn eerste 10 punten voor de overall beker.

 

Kata junioren Morgan van Rheenen liep een uitstekende kata en werd hiermee derde dit was de eerste keer dat Morgan meedeed op dit onderdeel een knappe prestatie van dit talent.

 

Kata senioren

Luca Laponder werd op dit onderdeel tweede teamgenoot Jeroen Mense werd derde.

 

Kata Dames Marissa de Jong pakte bij dit onderdeel haar tweede titel, met een prachtige kata won zij dit onderdeel zeer overtuigend.

 

Kata Shodan Ricardo de Jong behaalde hier het zilver, zeer belangrijke punten op dit moeilijke onderdeel, dit is het onderdeel voor deelnemers met de zwarte band, of hoger.

 

Freestyle junioren In deze klasse won Adam Reed uit Hillegom het zilver dit was de eerste keer dat Adam meedeed op het onderdeel freestyle wij gaan van deze topper in de toekomst nog veel van zien.

 

Freestyle senioren De winnaar van dit onderdeel ging naar huis met de overall beker.

Drie deelnemers hadden nog kans op de overall beker toen dit onderdeel startte, Ricardo de Jong moest het spits afbijten en hoe met de cijfers 9.0 8.6 9.4 8.6 werd hij de grote kampioen mede ook hierdoor werd hij de winnaar van de grote beker.

Na vier jaar op rij de beker bij de junioren te hebben gewonnen nu ook voor het eerst bij de senioren een uitmuntende prestatie van dit grote talent.

 

Het harde trainen van deze school uit Nieuw Vennep beloont zich met een regen van prijzen.

 

Voor informatie kunt u bellen naar Rene de Jong 0642025899

Of e-mail de.jong.rene@hetnet.nl

Ook kunt u een kijkje nemen op de site www.dejongsports.nl

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.