7 WK titels voor sportschool De Jong Sports. 2018

Gepubliceerd op 24 januari 2023 om 17:49

De Jong Sports behaald 19 podium plaatsen op WK Nunchaku

 

Op 9 juni jl. werden er in Maaseik te België  de Wereld kampioenschappen Nunchaku Do gehouden, in een deelnemers veld van ruim 100 deelnemers wist het team van De Jong Sports uit Nieuw-Vennep o.l.v. leraar Rene de Jong maar liefs 19 prijzen te winnen

Na een dag sportieve strijd tegen deelnemers uit o.a. België, Frankrijk, Noorwegen, Polen, Finland Indonesië, Rusland  en Nederland werd een jaar flink trainen beloond met 19 plaatsen op het ereschavot: zeven keer goud, zes keer zilver en zes keer brons.

Je kon je inschrijven op drie onderdelen namelijk Kumite, Kata en Freestyle.

Voor elk onderdeel waren er voorronden, voor het onderdeel kata en Freestyle gingen de beste drie door naar de grote finale avond, bij het onderdeel kumite gingen de beste twee vechters door naar de finale.

Dames klasse -1m65 kumite  (Sparren)

Het eerste Goud voor De Jong Sports werd binnen gehaald door Sita Waterbeek na een ijzersterk toernooi verraste zij iedereen met het winnen van het Goud,  teamgenoot Marissa de Jong  werd knap derde, een super prestatie van deze twee toppers.

 

Jeugd kumite  (Sparren) – 1m65

Jim Cable behaalde het zilver, hij vocht wat hij waard was maar wist net de finale niet te winnen, Daan Bartels werd in deze klasse derde.

 

Senioren kumite  (Sparren) – 1m75

In deze klasse werd Jeroen Mense wereldkampioen een hele mooie prestatie voor Jeroen, hij vocht een ijzersterk toernooi en was de terechte winnaar.

 

Senioren kumite (Sparren) – 1m85

Luca Laponder behaalde hier het zilver hij verloor nipt deze finale.

 

Senioren kumite (Sparren) + 1m85

De topper Ricardo de Jong draaide een top toernooi de ene na de andere partij werd gewonnen ook in de zinderende finale was hij niet te stoppen en werd overtuigend Wereld kampioen, Ricardo scoorde de winnende punt na verlenging en won met 6-5

 

Kata Junioren heren

Bij het onderdeel kata behaalde Morgan van Rheenen het zilver en teamgenoot Adam Reed won het brons.

 

Kata Heren en Dames senioren

Bij het onderdeel kata senioren waren de dames en de heren samen gevoegd toch wisten twee dames, Marissa de Jong en Sita Waterbeek van De Jong Sports door te dringen naar de finale de andere finale plaats was ook een topper van het team uit Nieuw Vennep namelijk Luca Laponder.

Luca en Marissa eindigden precies gelijk dus moesten alle punten bij elkaar worden opgeteld en uiteindelijk won Luca het Goud, het zilver ging naar Marissa en Sita won het brons

 

 

Kata Masters

Ricardo de Jong  behaalde in een sterk deelnemers veld de zilveren medaille.

 

Freestyle junioren

Op dit onderdeel won Adam Reed het zilver, met een hele mooie Freestyle.

 

Freestyle senioren

Luca Loponden won in deze klasse het brons.

 

Freestyle Masters

Ricardo de Jong won hier het Goud met een prachtige Freestyle, hij was de grote favoriet en heeft het weer waar gemaakt.

 

Een extra onderdeel op het WK was het onderdeel Grippen dan moet je in 30 seconden de nunchaku van hand na hand zo snel mogelijk overpakken

Het Goud ging naar Morgan van Rheenen bij de junioren.

Ricardo de Jong uit Beinsdorp pakte hier zijn derde Goud en won de titel bij de senioren.

 

Een super prestatie van het team uit Nieuw-Vennep Voor informatie over deze sport kijk op de site  www.dejongsports.nl

Mailen kan ook de.jong.rene@hetnet.nl

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.