Open Breukelen 2015

Gepubliceerd op 24 januari 2023 om 16:24

De Jong Sports behaald 18 podium plaatsen in Breukelen

Sportschool De Jong Sports uit Nieuw-Vennep heeft op 10 oktober heel veel prijzen gewonnen tijdens de 28e open Breukelse Nunchaku Do kampioenschappen.

Het team van Rene de Jong wist maar liefs 18 prijzen te winnen.

Met een zeer sterk team vertrokken zij naar Breukelen.

De inzet voor dit toernooi is de grote overall beker, de deelnemer met de meeste punten van de dag verdeelt over drie onderdelen mag de beker een jaar mee naar huis nemen.

De 15 jarige Ricardo de Jong won de Overall beker voor het vierde jaar op rij.

In totaal won Sportschool De Jong Sports 7x Goud, 6x Zilver, 3x Brons 1x de Stijlprijs en de Overall beker voor de junioren.

Kumite (sparren)

Lengteklasse-1m45  De dag begon goed voor het team van René de jong, Daan Bartels pakte overtuigend de eerste titel voor de school uit Nieuw Vennep, teamgenoot Morgan van Rheenen werd knap derde.

In de lengte klasse -1m55 behaalde Rafiq Sala een mooie tweede plaats.

Lengteklasse-1m65  Ook in deze klasse ging het Zilver naar Nieuw-Vennep, Adam Reed leverde een knappe prestatie en werd tweede.

Dames klasse –1m65 Marissa de Jong uit Beinsdorp werd kampioen in deze klasse.

Zij wist al haar partijen overtuigend te winnen.

Senioren -1m75  Luca Laponder won verassend het Goud in deze klasse.

Senioren -1m85  In daze klasse werd Daniël Schoon tweede na een zwaar bevochten toernooi een knappe prestatie.

De langste lengte klasse + 1m85 werd ook overtuigend gewonnen door De Jong Sports Melvin La Pair werd kampioen en clubgenoot Ricardo de Jong werd tweede.

Kata junioren Ricardo de Jong liep een uitstekende kata en werd hiermee ook de kampioen, de eerste punten waren binnen voor de grote beker. Luca Laponder werd tweede

Kata Dames Marissa de Jong pakte bij dit onderdeel haar tweede titel, met een prachtige kata won zij dit onderdeel zeer overtuigend.

Kata Shodan Daniël Schoon behaalde hier het Brons

Freestyle junioren De winnaar van dit onderdeel ging naar huis met de overall beker het werd Ricardo de Jong die met een foutloze freestyle de 1e plaats veroverde Luca Laponder werd tweede.

Freestyle senioren In deze klasse pakte Daniël Schoon zijn derde prijs van de dag hij werd knap derde

De stijlprijs bij de dames ging ook dik verdient naar Marissa de Jong.

Ricardo de Jong wint de grote overall beker voor het vierde jaar op rij bij de junioren

Het harde trainen van deze school uit Nieuw Vennep beloont zich met een regen van prijzen.

Al met al een zeer geslaagde Nunchaku toernooi voor de leden van sportschool De Jong Sports.