Ricardo de Jong doet foutloze Freestyle in Parijs

Gepubliceerd op 24 januari 2023 om 17:23

Unieke prestatie Ricardo de Jong in Parijs

 

Op 25 maart jl. werd er in Parijs voor de 32 keer het Budo gala Festival des arts Martaux te Bercy gehouden het grootste vechtsport gala van Europa hier komen alleen de beste teams van de hele wereld.

Tijdens deze demonstratie avond is er ook een Bruce Lee Challenge cup, dit is een competitie van vechtsporters die in hun stijl de beste zijn, je word dan uitgenodigd om je Freestyle te laten zien voor een jury

De 17 jarige Ricardo de Jong uit Beinsdorp viel de eer om hieraan deel te nemen.

 

Op vrijdag middag vertrokken Ricardo met zijn vader/coach en Joris vd Berg een trainer uit Utrecht naar Parijs met de Thalys Joris had al twee keer eerder mee gedaan in Parijs dus zijn ervaring konden Ricardo goed gebruiken.

 

In de middag waren de generale repetities hier kon je nog aangeven wat voor een soort licht show je in de avond wil hebben, na een vlekkeloze generale nam Ricardo even zijn rust om zich goed voor te bereiden op het avond programma.

 

Het spektakel begon om 20:30 uur en de zaal zat vol met 12.000 toeschouwers wat een enorme druk met zich mee brengt voor de deelnemers.

 

De andere deelnemers van de Bruce Lee Challenge kwamen uit Engeland, Italië en Frankrijk

 

Om 21:10 werd Ricardo aangekondigd als het grote talent uit Nederland de spanning was om te snijden.

Ricardo ging staan en was zelfverzekerd en geen spoortje van zenuwen, de oefening ging helemaal perfect alles ging goed precies zoals we al maanden getraind hadden een zeer knappe prestatie van de pas 17 jarige Ricardo.

Hiermee is hij de eerste Nederlander die een foutloze oefening doet tijdens de Bruce Lee Challenge in Parijs Bercy

 

Uiteindelijk behaalde Ricardo het zilver wat op dat moment het hoogst haalbare was een topprestatie.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.