De Jong Sports wint 9 x Goud op ONK Nunchaku 2017

Gepubliceerd op 24 januari 2023 om 17:27

De Jong Sports wint 9 x Goud op ONK Nunchaku

In Breukelen werden op 8 april de Open Nederlandse Nunchaku Do kampioenschappen gehouden.

Na een dag sportieve strijd tegen deelnemers uit o.a. België, Frankrijk en Nederland werd een jaar flink trainen beloond met 20 plaatsen op het ereschavot: negen keer Goud, vijf keer Zilver en vijf keer Brons. Ook werd de John Hanen stijlprijs gewonnen door een lid van de school uit Nieuw-Vennep.

Leraar René de Jong is dan zeer trots op zijn team.

Kumite (sparren)

De opkomst bij elke finale partij werd begeleid met een goede beat muziek, en dat is al een ware sensatie voor elke finalist en natuurlijk ook voor het publiek.

-1m55 Het eerste goud voor het team de Jong Sports ging naar Daan Bartels teamgenoot Jim Cable won het Brons.

-1m65 In deze klasse behaalde Sita Waterbeek het zilver een hele mooie prestatie.

-1m65 Dames In deze klasse won Marissa de Jong  het goud na een goede voorbereiding en een goede coaching van haar broer Ricardo de Jong wist ze haar rivale uit Frankrijk te verslaan.

-1m75 Na een dag van heel veel wedstrijden behaalde Sjoerd Leinberger knap de finale, en won van een teamgenoot Bart Draaisma.

-1m85 Ook hier Goud voor De Jong Sports Luca Laponder won verassend de titel.

+1m85 De sensatie van de dag gebeurde in deze finale Ricardo de Jong uit Beinsdorp kwam uit tegen Huub Kolkman uit Apeldoorn Huub is bijna niet te verslaan maar dit keer won Ricardo, na een zinderende partij was het 3-3 in de verlenging sloeg Ricardo toe en won met 6-3, echt grote klasse.

Kata (vastgestelde oefening )

Bij de junioren kata won Morgan van Rheenen het Zilver, Daan Bartels pakte Brons.

Bij de senioren kata won Luca Laponder het Goud en Jeroen Mense werd knap derde.

Marissa de Jong pakte op het onderdeel dames kata haar tweede Goud van de dag met twee foutloze kata’s pakte zij de titel, Sita Waterbeek won het Zilver.

Bij de zwarte band kata behaalde Ricardo de Jong een mooie derde plaats.

Freestyle junioren (oefening op muziek)

Morgan van Rheenen behaalde verassend het Goud, Jim Cable won Brons

Freestyle Senioren.

Het hoogte punt van de dag was de Freestyle van Ricardo de Jong met de hoogste score ooit gegeven op een toernooi 9.0-9.0-9.3-8.6 won hij zijn tweede Gouden medaille. Dit werd dan ook gewaardeerd met een luid applaus.