De Jong Sports behaald 20 podium plaatsen in Breukelen

Gepubliceerd op 24 januari 2023 om 17:35

Sportschool De Jong Sports uit Nieuw-Vennep heeft op 14 oktober heel veel prijzen gewonnen tijdens de 30e open Breukelse Nunchaku Do kampioenschappen.

Het team van Rene de Jong wist maar liefs 20 prijzen te winnen.

Met een zeer sterk team vertrokken zij naar Breukelen.

De inzet voor dit toernooi is de grote overall beker, de deelnemer met de meeste punten van de dag verdeelt over drie onderdelen mag de beker een jaar mee naar huis nemen.

De 17 jarige Ricardo de Jong won de Overall beker voor het zesde jaar op rij.

De eerste vier keer was het bij de junioren en nu dus twee keer bij de senioren.

Win je de beker drie jaar op rij dan mag je de beker houden.

Volgend jaar word het dus spannend.

In totaal won Sportschool De Jong Sports 7x Goud, 7x Zilver, 5x Brons en de Overall beker voor de senioren

Kumite (sparren)

Lengteklasse-1m45  De dag begon goed voor het team van René de Jong, Nora Souissi won het eerste Goud voor het team uit Nieuw Vennep, dit is pas Nora haar tweede toernooi dus dat word nog wat in de toekomst.

klasse-1m55  De tweede  titel voor het team ging naar Daan Bartels, een uitstekende prestatie Daan wist al zijn partijen overtuigend te winnen.

klasse-1m65  Deze klasse werd gedomineerd door het team van De Jong Sports

Goud was er voor Jim Cable, Sita Waterbeek won zilver en teamgenoot Rafiq Sala werd knap derde.

Dames klasse –1m65 Marissa de Jong uit Beinsdorp werd kampioen in deze klasse.

Zij won al haar partijen.

Senioren -1m75  Brons was er voor Bart Draaisma, in een zeer sterk deelnemersveld.

De langste lengte klasse + 1m85 werd ook overtuigend gewonnen door De Jong Sports Ricardo de Jong werd kampioen, hij won al zijn partijen en pakte hiermee zijn eerste 10 punten voor de overall beker.

Kata junioren Morgan van Rheenen liep een uitstekende kata en werd hiermee derde

Kata senioren

Luca Laponder werd op dit onderdeel tweede teamgenoot Jeroen Mense werd derde.

Kata Dames Marissa de Jong pakte bij dit onderdeel haar tweede titel, met een prachtige kata won zij dit onderdeel zeer overtuigend, een hele knappe prestatie voor Sita Waterbeek zij won ht zilver.

Kata Shodan Ricardo de Jong behaalde hier het zilver, zeer belangrijke punten op dit moeilijke onderdeel, dit is het onderdeel voor deelnemers met de zwarte band, of hoger.

Freestyle junioren In deze klasse won Morgan van Rheenen het zilver met een prachtige oefening, teamgenoot Jim Cable won het Brons.

Freestyle senioren De winnaar van dit onderdeel ging naar huis met de overall beker.

Drie deelnemers hadden nog kans op de overall beker toen dit onderdeel startte, Ricardo de Jong deed een prachtige Freestyle met de cijfers 9.2 8.7 9.4 8.8 werd hij de grote kampioen mede ook hierdoor werd hij de winnaar van de grote beker.

Ook een hele mooie Freestyle voor Luca Laponder hij pakte het zilver.

Het harde trainen van deze school uit Nieuw Vennep beloont zich met een regen van prijzen.

Een hele mooie prestatie ik ben dan ook super trots op jullie, en ook op toeschouwers, erg belangrijk voor ons.