Ricardo behaald 2e Dan

Gepubliceerd op 24 januari 2023 om 17:39

Ricardo heeft op zaterdag 9 december de 2e Dan behaald met een prachtig examen, en zeer hoge cijfers.

 

Op zaterdag 9 december werden er in Dongen de half jaarlijkse dan examens gehouden.

 

De 17 jarige Ricardo de Jong uit Beinsdorp van sportschool De Jong Sports was één van de deelnemers en behaalde de 2e Dan met zeer hoge cijfers.

 

 

Drie onderdelen

 

Er werd begonnen met het onderdeel technieken een examinator noemt verschillende technieken op. Een deelnemer hoort elke techniek blindelings, in beweging en in willekeurige volgorde uit te kunnen voeren.

 

Kata

Bij de kata gaat het erom vastgestelde basishandelingen, in een serie gerangschikt, tot in de perfectie uit te voeren. Deze technieken zijn tegen denkbeeldige tegenstanders gericht. Een kata is bedoeld om de technieken beter te leren beheersen.

 

Voor de zwarte band examen moet je 7 kata’s lopen en je moet je een gemiddelde halen van een 6.0 Ricardo de Jong pakte de Nunchaku niet 1x mis wat zelden gebeurt.

 

Nunchaku Jutsu

Nunchaku-jutsu is de zelfverdedigingskunst met de nunchaku, en concentreert zich op het meer realistisch gebruik van de nunchaku. Men leert zichzelf verdedigen met de nunchaku tegen stoten en trappen, en tegen aanvallen met wapens zoals messen, stokken en zwaarden.

 

Op alle drie de onderdelen behaalde Ricardo zeer hoge cijfers, een 8.5. 8.0 en een 8.0, dus geslaagd voor de 2e Dan Dus met een prachtige cijferlijst kon hij het diploma en de 2e Dan gordel in ontvangst nemen. Ook een groot compliment gaat uit naar Ricardo zijn partner Jochem van Oorschot

 

Het onderdeel Nunchaku Jutsu moet je met een partner uitvoeren dit verliep ook perfect.

 

Het ging allemaal zeer goed met Ricardo ook leraar René de Jong was heel trots op zijn pupil.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.