Open Breukelen 2019 dubbele foto

Gepubliceerd op 24 januari 2023 om 19:16

De Jong Sports behaald 11 podium plaatsen in Breukelen

Sportschool De Jong Sports uit Nieuw-Vennep heeft op 16 oktober veel prijzen gewonnen tijdens de 33e open Breukelse Nunchaku Do kampioenschappen.

Het team van Rene de Jong wist maar liefs 11 prijzen te winnen.

Eindelijk na 1,5 jaar werd er weer een Nunchaku toernooi georganiseerd.

Met een sterk team vertrokken zij naar Breukelen.

De inzet voor dit toernooi is de grote overall beker, de deelnemer met de meeste punten van de dag verdeelt over drie onderdelen mag de beker een jaar mee naar huis nemen.

In totaal won Sportschool De Jong Sports 4x Goud, 4x Zilver, en 3x Brons.

Kumite (sparren)

Lengteklasse-1m65 B

De 1e prijs van het team van De Jong Sports ging naar Jort Peereboom hij behaalde een mooie 3e prijs.

In dezelfde klasse won teamgenoot Stein Onderwater het Goud, erg knap want dit was Stein  zijn 1e Nunchaku toernooi.

Senioren -1.75 A

In deze klasse won Jeroen Mense het Brons

Senioren -1m75 B

In deze klasse won Tygo vd Schuit het Goud hij won erg knap al zijn partijen.

De lengte klasse - 1m 85 A

Ricardo de Jong won na een zinderende finale  het zilver.

Lengte klasse + 1m85

Daan Bartels won in deze klasse het zilver een zeer knappe prestatie.

Kata junioren

Tygo vs Schuit won op dit onderdeel zijn 2e Gouden plak, hij liep een foutloze kata

Kata senioren

Jeroen Mense werd op dit onderdeel derde, clubgenoot Daan Bartels pakte ook in deze klasse het goud

Kata Shodan Ricardo de Jong behaalde hier het zilver, zeer belangrijke punten op dit moeilijke onderdeel, dit is het onderdeel voor deelnemers met de zwarte band, of hoger.

Freestyle senioren De winnaar van dit onderdeel ging naar huis met de overall beker.

Ricardo de Jong deed een prachtige Freestyle met zeer hoge cijfers, helaas kwam hij net een paar tiende tekort voor het goud maar een prachtige zilveren plak op dit spectaculaire onderdeel.

Het harde trainen van deze school uit Nieuw Vennep beloont zich met een prijzen aantal.