Goud voor De Jong Sports bij NK Teams 2019

Gepubliceerd op 24 januari 2023 om 19:19

De Jong Sports wint 2 x Goud op ONK-Teams

 

Op 23 november jl. werden er in Waspik de jaarlijkse ONK Nunchaku team wedstrijden gehouden, er deden in totaal 16 teams mee uit het hele land. Er waren twee onderdelen namelijk kumite en kata.  Sportschool De Jong Sports uit Nieuw Vennep deed mee met vier sterke teams. Met veel extra trainingen speciaal gericht op de ONK Teams was er glorie voor het 1e team senioren zij wonnen 2x Goud, Ook behaalde het 2e team van De Jong Sports zilver.

 

Loting  Kumite

De dag werd begonnen met de loting, alle teams gaan in een koker en dan wordt er geloot in welke poule je komt, er waren vier poules va 4 teams, de beste twee teams per poule gingen door naar de kwart finale.

 

Kata Synchroon

Het eerste onderdeel was het Kata

Het team bestaat uit drie deelnemers elke deelnemer loopt individueel de kata en daarna synchroon. Het 1e team van De Jong Sports bereikte de finale, na wat zenuwslopende  ronden behaalde zei de hoogste punten en Marissa de Jong, Ricardo de Jong en Jochem van Oorschot behaalde Goud op het onderdeel kata.

 

Team indeling Kumite

Een team bestaat uit 3 deelnemers, alle deelnemers draaien 1 partij van 2 min 30 of wie het eerste de 6 punten heeft gescoord.

Alle vier de teams van De Jong Sports bereikte de kwart finale.

 

Halve finale

Het 1e team van de sportschool uit Nieuw-Vennep behaalden knap de halve finale.

Die ging tegen een school uit Sittard

De toppers Marissa de Jong, Ricardo de Jong en Jochem van Oorschot wonnen de halve finale  met 2-1 dus door naar de finale.

In de andere halve finale wist het team van De Jong Sports 2 knap te winnen dus ook Jort Peereboom, Sjoerd Leinberger en Jeroen Mense naar de finale.

De finale werd uiteindelijk gewonnen door het 1e team met 3-0 en pakte hiermee hun 2e Goud van de dag. Het 2e team van de Jong won dus knap zilver.

 

 

Al met al weer een zeer geslaagde dag voor de talenten van De Jong Sports uit Nieuw Vennep

Voor informatie kunt U kijken op www.dejongsports.nl    Of bel 0642025899

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.