De Jong Sports wint 9 x Goud op ONK Nunchaku

Gepubliceerd op 9 april 2023 om 13:40

Nunchaku do

In Breukelen werden er op 8 april de Open Nederlandse Nunchaku Do kampioenschappen gehouden.

Na een dag sportieve strijd tegen deelnemers uit o.a België, Frankrijk, en Nederland werd een jaar flink trainen beloond met 16 plaatsen op het ereschavot: 9 x Goud, 4 x Zilver en 3 x Brons.

Ricardo de Jong won 4x Goud en dat was nog nooit gebeurt op een ONK.

Leraar René de Jong is dan zeer trots op zijn team.

Kumite (sparren)

ONK

-1m35 In deze klasse won Riley Laurens het Goud de pas 9 jarige is een groot talent voor de toekomst, hij won dus net als vorig jaar Goud.

-1m45

Tijdens zijn eerste toernooi won Qingyang He het brons ook een talent uit de school van De Jong Sports

-1m55

Het tweede Goud voor De jong Sports ging verrassen naar Lucas Slingerland hij was in topvorm en won verdiend het Goud

-1m75 Na een dag van heel veel wedstrijden behaalde Sjoerd Leinberger knap de finale, na een bloed stollende finale won Sjoerd het Goud.

-1m85 In deze klasse won Ricardo de Jong het Goud, hij wist al zijn partijen overtuigend te winnen in de finale versloeg hij zijn tegenstander met 6-0

+ 1m85 In deze klasse won de routinier Vincent vd Water het Goud een top prestatie, teamgenoot Daan Bartels won het zilver.

Kata (vastgestelde oefening )

Bij de junioren kata won Riley Laurens zijn tweede Goud een mooie prestatie, teamgenoot Stein Onderwater won het zilver.

Lucas Slingerland won het zilver bij het onderdeel kata deel 2 een langere stuk kata.

Marissa de Jong won het Zilver bij de dames kata. Zij liep twee uitstekende kata’s.

Zij kwam net een paar tiende te kort voor he Goud

Kata Senioren

Jeroen Mense won het zilver bij de senioren en Daan Bartels werd in deze poule 3e

Bij de zwarte band kata behaalde Ricardo de Jong zijn twede Goud van de dag.

Een nieuw onderdeel bij de ONK kata was het synchroon kata en op dit onderdeel werden broer en zus Ricardo en Marissa de Jong Nederlands kampioen

Freestyle Senioren.

Het hoogte punt van de dag was de Freestyle van Ricardo de Jong, met zeer hoge cijfers behaalde hij dik verdiend het Goud, en won hiermee zijn vierde Gouden titel van de dag